SOLK begeleiding

Onder SOLK, Somatische Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten, wordt verstaan dat er lichamelijke klachten zijn die langer dan enkele weken duren bijvoorbeeld pijnklachten, vermoeidheidsklachten, burn-out, duizeligheid, CVS os ME.

We spreken van SOLK als medisch onderzoek uitwijst dat er geen somatische oorzaak van de klachten wordt gevonden die de klachten voldoende kan verklaren. Het kan ook zijn dat er sprake is van een lichamelijke aandoening, maar waarbij de klachten ernstiger of langduriger zijn of het functioneren sterker beperkt is dan op grond van de aandoening verwacht wordt. Nadat de arts bepaalde zaken uitgesloten heeft kan de arts uitleggen dat het lichaam of lichaamsdeel gezond is en dat we kunnen gaan werken aan de verschillende aspecten die tot de klacht hebben geleid. Mijn begeleiding van mensen met SOLK-klachten is ontstaan vanuit mijn eigen zoektocht naar heling van vele intense pijnen. Het is me steeds duidelijker geworden dat veel fysieke klachten hun basis vinden in vastgezette emoties en terugkerende gedachtenpatronen. Zowel door middel van massages, magnetiseren (zie kopje magnetiseren) en gesprekstherapie werden de vastgezette patronen steeds zichtbaarder. Dit heeft me gebracht naar waar ik nu sta namelijk dat ik weer tevreden kan zijn met mijn lichaam. Hierdoor voel ik me heel veel minder beperkt in het dagelijks leven. Deze weg heeft ertoe geleid dat ik ben opgeleid in de disciplines die SOLK-klachten helpen te verzachten en het liefst zoveel mogelijk helen.

Sinds 2007 is dit een groot onderdeel van mijn praktijk.

 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de consultprijs mits u aanvullend verzekerd bent. U kunt kijken op de site van VVET.nl waar het overzicht van de zorgverzekeraars staat. VVET staat voor Verbond Van Energetisch Therapeuten.