SOLK begeleiding

Onder SOLK, Somatische Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten, wordt verstaan dat er lichamelijke klachten zijn die langer dan enkele weken duren en die niet goed te verklaren zijn  bijvoorbeeld pijnklachten, vermoeidheidsklachten, burn-out, duizeligheid, CVS of ME.

We spreken van SOLK als medisch onderzoek uitwijst dat er geen   lichamelijke (somatische )oorzaak van de klachten wordt gevonden die de klachten voldoende kan verklaren.Van SOLK wordt ook gesproken als lichamelijke klachten ernstiger , beperkende of langduriger zijn dan op grond van de aandoening wordt verwacht. Nadat de arts na onderzoeken bepaalde ziekten of aandoeningen heeft uitgesloten , kan de hulpvrager aankloppen bij de SOLK-behandelaar. 

Mijn begeleiding van mensen met SOLK -klachten is ontstaan vanuit mijn eigen zoektocht naar heling van vele intense pijnen. Het is me steeds duidelijker geworden dat veel fysieke klachten hun basis vinden in vastgezette emoties en terugkerende gedachtenpatronen. Deze weg , die ik heb afgelegd, heeft ertoe geleid dat ik me ben gaan scholen in therapieën die SOLK-klachten verzachten en het liefst zoveel mogelijk helen. 

Sinds 2007 is dit een groot onderdeel van mijn praktijk.